A legfrissebb magazin


RSS
Hírek

Programajánló

Utazás

Kikötõk

Emberközelben

Gourmand

Luxusjacht

Klasszikus jacht

Vitorlás bemutató

Motoros bemutató

Kiállítások

Charter

Vitorlázás

Szörf

Vízisí

Jet-ski

Búvárkodás

Rafting

Technika

Hazai versenyek

Külföldi versenyek
Keressen a magazinban:

Aqua Online Magazin

A Sea-Doo új modelljei

2007. 03. 18.  17:22

Magyarország új siker-sportága a jetski. Hat europa- és világbajnoki dobogós valamint négy pontszerző helyet sikerült szerezni 2005.-ben. A sportági szövetség 1992-es megalakulásakor még álmodni sem mertek ilyen világra szóló eredményekről. A sportágat mégis „lepel fedi”, sikereikről alig tudunk valamit. Ismerkedjünk meg legalább a sporteszközök 2006-os fejlesztéseivel az egyik legismertebb gyártónál, a Sea-Doo-nál!

Egy igazi "fun" sporteszköz

A jetski egy igazi „fun” sporteszköz. Valójában a vízi motorkerékpár megjelölés illik rá a legjobban, hiszen használata ugyanazt a szabadságélményt adja a vízen, amit az autóhoz képest motorozás közben élhetünk át az úton.

Az egyik legismertebb gyártó, a Sea-Doo. A sportgépektől a rekreációs modelleken át a wakeboard vontatókig széles a termékskála. Az egyre újabb vonalvezetésű, komoly áramlástani és gyártástechnológiai fejlesztések alapján készülő, újabb és újabb testek mellett természetesen a hajtómotorok forradalma a legjellemzőbb. A Sea-Doo jeteket – két „erőgép” kivételével - már csak a 155 és 185 LE-s, négyütemű motorokkal szerelik.

Két új dizájn elem a fejlesztések alapja

A Sea-Doo szóvivője szerint az új GTI két fő design elemen alapul: a „fun-factor”-on és a kényelmen.
Alapelemei a tíz évvel ezelőtti GT modell könnyed, játékos vonalait követik. A GTI új, kompozit-üvegszálas teste 18,5 fokos V-metszetű.

Az új GTI test enyhén nyújtott és szélesebb, mint elődje. A négyütemű motor miatt a gép súlya viszont 17 százalékkal megnőtt. A GTI és GTI-SE gépek felszerelése is eltér a megszokottaktól. A SE modell kapott egy sebességmérős, 14 funkciós infocentert az állítható tükör mellé, valamint új lábtartót és soft deck borítást.

A Sea-Doo erőfeszítései 2006-ban a közepes árfekvésű termékek fejlesztésére irányulnak. Ezek a GTX, a GTX SE, a GTX limitált luxusmodelljei, az RTX és az RTX, valamint a Speadster Wake és a 3D sportgép.

Akár egy luxus motorcsónak

A meglevő Speedsteren alapul a csúcsfelszereltségű, 20 lábas Speedster Wake – akár egy luxus motorcsónak!. Az akció-sport igényű vásárlókat célzó, 310 lovas Wake-nek létezik egy intercooleres, feltöltős változata is, amely 430 LE teljesítményt képes leadni!

Alapfelszerelése tartalmazza a wakeboard-tartót, a távirányító rendszert és egy Clarion HiFi-t Cd játszóval. Ezen kívül említést érdemel még a Perfect Pass elnevezésű sebesség szabályozó rendszer nyolc előválasztási lehetőséggel, melynek előnyeit a wake vontatásnál lehet igazán kihasználni.


Szerző: Németh Károly, Fotók: Sea Doo


<<< Vissza
Van véleménye? Szóljon hozzá!


Hozzá szólok!

Nevem:

E-mail címem: (Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon!)

Véleményem:
El�fizet�s


Az AQUA Magazin
korábbi számai
megrendelhetőek!


AQUA Magazin   |   AQUA Online Magazin   |   AQUA Online Szaknévsor   |   AQUA Online Apróhirdetés
Kapcsolat   |   Impresszum   |   Médiaajánlat   |   RSS hírcsatorna   |   Oldaltérkép


Az oldal képi és szöveges tartalma szerzői jogvédelem alatt állnak,
ezért azok bárminemű megjelentetéséhez a kiadó írásos engedélye szükséges.